Doorgaan naar hoofdcontent

De Zji

De kop van het school- en gerechtelijk jaar is eraf, de triathlon van Keulen staat afgevinkt op Dieters Bucket List en dat in een tijd onder de 12 uur (om exact te zijn 11 uur, 43 minuten en 42 seconden, hetgeen een 51ste plaats in het algemeen klassement en een 8ste plaats in zijn leeftijdscategorie opleverde) en ook mijn eerste tourtocht met de koersfiets (het Grootste Vrouwenpeleton) is achter de kiezen. 
Wat uitwaaien en familietijd was dan ook aan de orde !
Alhoewel we dichter bij Knokke-Heist wonen, kiezen we meestal voor Nieuwpoort als bestemming aan zee. Die 'meestal' moet je wel met een stevige korrel zout nemen, want meer dan één keer per zomer geraken we er meestal niet, aan onze Noordzee. 
Op het programma stond een brunch in een charmant eethuisje 'Jeanne' in het centrum van Nieuwpoort. We werden er niet alleen erg hartelijk ontvangen, maar ook super verwend met allerlei lekkers ! 
Na de brunch trokken we met z'n allen langs de Vismijn en de talrijke viswinkels naar de Vaargeul en uiteindelijk 'De Zji' ...
Met drie dochters ontsnap je niet aan de winkelstraat, maar de terugtocht werd langs de dijk afgelegd. Daar viel het mij ineens op dat Roos een handgemaakte outfit had gekozen ! Het strand, een min of meer blauwe lucht en een tiener die al weken zeurt om nog eens op de blog te mogen ... Mijn Iphone bovengehaald en een mini fotoshoot later trokken we weer huiswaarts, want er dreigden donkere wolken ...
Roos droeg een Troptop van Ivanne S, gemaakt in gridtricot van De Stoffenkamer. Uit die stof ging ik eigenlijk de jurkjes maken voor het huwelijk van mijn zus, maar de knipstress sloeg keihard toe en toen werden er jurkjes gekocht *proest*. Lang bleef de stof echter niet liggen, want ik maakte er dus een t-shirt uit voor mijn tieners, die nog net in het grootste kindermaatje passen.  
De grid werd een ruit en er werd een klein fluo accent toegevoegd (het kruisje om de mouwboordje vast te zetten, maar dat zie je jammergenoeg niet op mijn smartphone foto's). 




Het kind had gelukkig nog iets warmers aan *schaterlach* en ook dat had ik zelf gemaakt !
Een Bernadette vest in roze Zeeman Julia wol, samengebreid met één draadje Adriafil Kid Mohair. Voor de Bernadette baseerde ik me op de afmetingen van de Ranonkel cardigan uit 'Jules en Julie voor Groot en Klein -deel 3', maar freestylede grotendeels voor de meerderingen en minderingen. 



Het vest werd al door de oudste meisjes veel gedragen, want het is een projectje van een klein jaar geleden.
In elk geval gaat mijn Canon de volgende keer weer mee op uitstap ! 
En 'Jeanne', daar ga je ons wellicht nog eens zien ...
En tenslotte de Zji ... die moakt hoopkes van uw zandkastelen ...

De Zji - Ertebrekers (2016)

Reacties

  1. Wil ook wel eens naar Jeanne. Wij zijn fier op zo een mooi gezin, ga maar af en toe naar het zeetje want het is er altijd gezonde lucht ! oma tien en opa marc.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh, wat een zalig bernadetje! Dzju, een jaar geleden zeg je? Dus die wol zal er al alleszins niet meer liggen (och ja, ik ben toch geen breiwonder). Groot gelijk heeft ze, die dochter van u!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De Julia wol is nog beschikbaar, hoor, bij Zeeman, alleen zou het kunnen zijn dat het een andere tint roze is ... Voor een Bernadette hoef je helemaal geen breiwonder te zijn en anders gil je maar heel luid vanuit Kortrijk als je vastzit ;-)

      Verwijderen
  3. Nieuwpoort staat hier ook hoog op de lijst van favoriete-stukjes-Noordzee ;). Ooit, als in lang geleden, was dat de dichtste badplaats waar ik maar liefst zeven jaar ijs schepte als vakantiejob. Als in; toen het nog niet volledig dicht gebouwd was ook. ♥ voor toevallige uitstappen met handgemaakt moois!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. zoveel mooie kiekjes.... onze kust blijft gewoon top!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Hello

Wel hello again ...  Het is lang geleden dat hier nog iets is verschenen. Een hele lente, zomer en herfst gingen voorbij zonder bloggen. De zin was er niet, noch om foto's te nemen van werkstukken, noch om teksten te schrijven over het maakproces.  Langzaam merk ik dat blogs uitdoven en overgenomen worden door Instagramposts. Een beetje jammer voor de lezer die geïnteresseerd is in het wel en wee van een naaister, breister, bakster ...  Maar een blog onderhouden, daar kruipt tijd in, maar ook veel 'goesting', om het met de woorden van Gwendolyn Rutten te zeggen. En dat laatste ontbrak dus vaak... De wintermaanden zijn traditioneel breimaanden bij mij. Hygge, heet dat tegenwoordig ...  Naast twee truien voor Dieter, een nieuwe No Frills trui voor Roos, een Stockholmslipover (een debardeur) en een bijpassende haarband, breide ik sinds september 2020 ook een zalige trui voor mezelf: de Woodwardia pullover uit Pom Pom Quarterly nr 28 (The Botanical Issue).  Ik leerde Pom Pom Qu

Brown Eyed Girl

Zelfde locatie, ander meisje en ander naaiproject ! Het rimpelrokje is een klassieker: 2 maal de stofbreedte en een mooie elastiek. 'Lekker veel zwier' wordt hier nog steeds geapprecieerd ! Het rimpelrokje werd gemaakt op een superleuke zaterdagnamiddag, toen de dames van de naailes op bezoek waren bij mij thuis ... een eenvoudig projectje was nodig want naar goede gewoonte werd er honderduit gekletst. Bij de lancering van de Playtime-collectie van See You at Six kon ik in De Stoffenkamer nog net één meter van mijn favoriet 'Copper Grid' bemachtigen. Toen al wist ik dat het stofje prachtig zou passen bij Jozefien, ons donkerste meisje ... Maar één meter is net te weinig om er een jurk uit te krijgen ... maar wel genoeg voor een rimpelrokje met zwier en een croptop.  Het topje is de Skytop uit La Maison Victor (editie juli-augustus 2015), in maat 128, maar met lengte maat 110. Dat paste namelijk nog perfect uit de resterende 30cm stof ... Stiekem jaloers,

Les Tigresses

De meisjes zijn momenteel helemaal in de ban van FC De Kampioenen. 'Les Tigresses' was de naam van de serviceclub waar Carmen bij zat of ging gaan. We weten alvast wat we in de Herfstvakantie gaan doen in de lokale cinema Capitole. Cinema Capitole is een begrip hier in Aalter: een cinemazaaltje achter hotel Capitole, waarbij één en dezelfde persoon de tickets regelt, dan vlug naar zijn bar rent om iedereen van lekkers te voorzien en dan op de startknop van de film drukt. Digitale kwaliteit in een pluchen zetel aan een democratische prijs, wat moet een mens meer hebben .... Maar terug naar de FC De kampioenen: dit naaisel heeft wat mij betreft een hoog Carmen-gehalte: ultra-kort (aangezien bij mijn vorige rok de algemene reactie was dat die niet zo kort was), een zichtbare rits en een dierenprint, maar volgens Dieter kom ik er mee weg ... Ik nam mijn gewone confectiemaat (42) en paste er, mits een aanpassing van 0,5 cm wonderwel in. Verder veranderde ik niets aan het patr

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ... Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection , met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd.  De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden ! Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ...