Doorgaan naar hoofdcontent

Baby, it's cold outside ...

Neen, niet de versie van Astrid en den John ....

Maar met het terreurniveau op 3 of 4 en de thermometer dicht bij het vriespunt, is er wat nood aan zachtheid en warmte in deze wereld.

En die vond ik in mijn laatste breiwerkjes : 

1. Het Skopje kruippakje uit 'Jules en Julie voor groot en klein'


Een muisgrijs pakje voor het jongste muisje van de familie !

Ik breide 3 maand met 'Suavel' van Schachenmayr, een superlichte en superzachte kunstmatige vezel, met 'Ultra Fresh'-finish (iets met anti-bacterieel en gemakkelijk te onderhouden), die je ook kan gebruiken voor kantbreiwerken (zo van die sjaals met gaten, red). Wasbaar op 40°C lijkt mij een troef te zijn voor babygerief ! Alles gebreid met naalden 3 en de knoopjes vond ik aan een oud hemd van Dieter.
Aanvulling: op mijn instagram-account kan je het muisje bewonderen (help, ik slaag er nog altijd niet in om de widget van Instagram te installeren ...)


2. De Venetië -cardigan uit 'Jules en Julie voor groot en klein'
Mijn mopje is ziek, dus geen foto's buiten.

De nopjes op de cardigan maken dat het minder vlot vooruit gaat en dat je er wat meer je hoofd bij moet houden (de rijen tussen de nopjes, de meerderingen, ...), maar het geeft echt een mooi effect.

Gebreid in Merino Superwash 120 van Langyarns in kleur 34.0002. Ik gebruikte wol uit twee verschillende kleurbaden ( ik had nog 3 bollen liggen en kocht er nog 4 bij, waarvan ik er uiteindelijk maar 3 nodig had), maar er is gelukkig geen kleurverschil te zien. Of de wol uit éénzelfde kleurbad komt, zie je op het label, waarop aan de ene kant de kleurcode staat en aan de andere kant de nummer van het kleurbad. Wol is een natuurlijk product en kan een kleurverschil tonen als die uit een ander kleurbad komt.   

Het eerste stuk van de trui breide ik trouwens met wol, die ik recupereerde van een ander, niet-afgewerkt haakprojectje. Ik merkte toch wel dat de vezel al wat 'gekreukt' was en niet zo mooi breide, maar met het blocken van de cardigan kwam dat helemaal in orde ... Oef !

Voor een volgend breiprojectje wil ik eens iets anders proberen, maar heb ik ook wat hulp nodig, want ik heb geen patroon. Ik zou graag een pilotenmutsje breien voor een jongen (maat 7/8 jaar) van wie het huidige mutsje zijn beste tijd heeft gehad : Kan er iemand mij helpen ?

Reacties

  1. mooi, heel tof.
    aan patronen kan ik je niet helpen want ik geniet van breien: door te kijken naar anderen hun creaties. IK naai :) maar breien gaat net iets te traag voor mij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig, wat een breitalent!
    Ik kan je helaas ook niet helpen aan een patroon, maar heb je al eens op Ravelry gekeken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …