Doorgaan naar hoofdcontent

Baby, it's cold outside ...

Neen, niet de versie van Astrid en den John ....

Maar met het terreurniveau op 3 of 4 en de thermometer dicht bij het vriespunt, is er wat nood aan zachtheid en warmte in deze wereld.

En die vond ik in mijn laatste breiwerkjes : 

1. Het Skopje kruippakje uit 'Jules en Julie voor groot en klein'


Een muisgrijs pakje voor het jongste muisje van de familie !

Ik breide 3 maand met 'Suavel' van Schachenmayr, een superlichte en superzachte kunstmatige vezel, met 'Ultra Fresh'-finish (iets met anti-bacterieel en gemakkelijk te onderhouden), die je ook kan gebruiken voor kantbreiwerken (zo van die sjaals met gaten, red). Wasbaar op 40°C lijkt mij een troef te zijn voor babygerief ! Alles gebreid met naalden 3 en de knoopjes vond ik aan een oud hemd van Dieter.
Aanvulling: op mijn instagram-account kan je het muisje bewonderen (help, ik slaag er nog altijd niet in om de widget van Instagram te installeren ...)


2. De Venetië -cardigan uit 'Jules en Julie voor groot en klein'
Mijn mopje is ziek, dus geen foto's buiten.

De nopjes op de cardigan maken dat het minder vlot vooruit gaat en dat je er wat meer je hoofd bij moet houden (de rijen tussen de nopjes, de meerderingen, ...), maar het geeft echt een mooi effect.

Gebreid in Merino Superwash 120 van Langyarns in kleur 34.0002. Ik gebruikte wol uit twee verschillende kleurbaden ( ik had nog 3 bollen liggen en kocht er nog 4 bij, waarvan ik er uiteindelijk maar 3 nodig had), maar er is gelukkig geen kleurverschil te zien. Of de wol uit éénzelfde kleurbad komt, zie je op het label, waarop aan de ene kant de kleurcode staat en aan de andere kant de nummer van het kleurbad. Wol is een natuurlijk product en kan een kleurverschil tonen als die uit een ander kleurbad komt.   

Het eerste stuk van de trui breide ik trouwens met wol, die ik recupereerde van een ander, niet-afgewerkt haakprojectje. Ik merkte toch wel dat de vezel al wat 'gekreukt' was en niet zo mooi breide, maar met het blocken van de cardigan kwam dat helemaal in orde ... Oef !

Voor een volgend breiprojectje wil ik eens iets anders proberen, maar heb ik ook wat hulp nodig, want ik heb geen patroon. Ik zou graag een pilotenmutsje breien voor een jongen (maat 7/8 jaar) van wie het huidige mutsje zijn beste tijd heeft gehad : Kan er iemand mij helpen ?

Reacties

  1. mooi, heel tof.
    aan patronen kan ik je niet helpen want ik geniet van breien: door te kijken naar anderen hun creaties. IK naai :) maar breien gaat net iets te traag voor mij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig, wat een breitalent!
    Ik kan je helaas ook niet helpen aan een patroon, maar heb je al eens op Ravelry gekeken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…