Doorgaan naar hoofdcontent

A touch of orange

Geen verwijzing naar een liedjestekst deze keer, maar wel een verwijzing naar de dresscode voor mijn man op evenementen van zijn werk.

Dieter werkt bij ING, bij ons thuis ook gekend als 'de oranje bank' of 'de bank met de leeuw en de clown' ... Dit zijn de uitspraken van de meisjes toen ze klein waren over de werkgever van mijn man. 'De clown' verwijst naar de clown die ooit eens aanwezig was op een personeelsfeest en de meisjes (toen 5 en 3) dachten dat die daar elke dag rondliep ...

In de 18 jaar dat hij daar werkt hebben we dan ook al een aardige verzameling oranje gadgets verzameld: oranje balpennen, een oranje sporttas, een aantal oranje regenjasjes, uiteraard een oranje paraplu, oranje handdoeken, oranje t-shirts, oranje wieleroutfits en loopshirts, oranje luidsprekertjes en powerblocks ... You name it, we have got it in orange !

Sinds de bank sponsor is van de Rode Duivels, zijn daar gadgets in de nationale driekleur bijgekomen, al dan niet met 'a touch of orange'.

Op recepties van de bank doen sommige personeelsleden dan ook de moeite om hun kledij aan te vullen met 'a touch of orange' : een das (met leeuwtjes), een uurwerk, kousen, manchetknopen, sjaaltje of oorbellen... Er zit kennelijk een strategisch plan achter: "We mikken bij ING niet enkel op tevreden klanten, maar op klanten die promoter worden van ING. Door een duidelijk zichtbare positionering van het merk over alle verschillende touchpoints (niet alleen extremely digital maar ook extremely personal) tonen de werknemers hun betrokkenheid bij het merk. Employee promotership als voorbeeld voor client promotership". De slides zijn op eenvoudig verzoek beschikbaar... 

Op het Nieuwjaarsconcert (één van de zeldzame gelegenheden waar ik meega (mag en wil)) had ik een oranje jurk aangetrokken (wees gerust, erg subtiel) en was ik dus zijn 'touch of orange'. Hijzelf had zijn wit zelfgemaakt hemd aangetrokken, me happy.

Geïnspireerd door deze dresscode en deze en deze madam, die beiden een mooi hemd ineen zetten voor de wederhelft, maakte ik een nieuw hemd voor Dieter, met enkele accenten. Oranje accenten, 'a touch of orange', dus.

Zelfde patroon (slim fit) als hier, aangevuld met borstzakjes, overgetekend van een bestaand hemd en gewone manchetten. De stof komt van bij de Turk in de Sleepstraat te Gent en kostte 2,5 EUR per meter. In de winkel gebruikte de brave man deze stof om zijn tafel met kassa te bedekken, ik zag er onmiddellijk een hemd in.
De knoopjes recycleerde ik opnieuw van een oud, versleten hemd. De versteviging (Vlieseline H180, zwart - 10 cm) meegerekend, betaalde ik dus ongeveer 7 EUR voor het hemd !

Alles werd netjes doorstikt.

Meneer mocht het hemd aandoen en gezellig naar de cyclocross kijken, terwijl ik enkele foto's nam :


Ik zoek intussen verder naar leuke, betaalbare hemdstofjes. Het liefst met niet te veel fuss, want mijn man houdt niet van al te drukke prints, teveel kleur en bloemen. Streep door mijn rekening om ooit eens een herenhemd in Libertystof te maken ...

Het tweede hemd zal al veel vlotter in elkaar, alleen weer wat gepruts om de kraag en manchetten goed te krijgen, maar oefening baart kunst.

Het hemd zal wellicht niet gedragen worden op de bank, daarvoor is het net iets te casual. Misschien meer iets voor 'casual Friday'.

Wellicht zal er in de komende weken wat minder genaaid worden, er staan grote schilderwerken op het programma bij ons thuis. Ik hou mijn hart vast, maar heb er vertrouwen in dat we tevreden zullen zijn met het resultaat...


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…