Doorgaan naar hoofdcontent

My moon my man

Het zal jullie wel opgevallen zijn dat ik mijn blogposts graag 'ophang' aan één of ander liedje dat één of andere betekenis heeft of gewoon perfect verwoordt wat ik voel of ervaar.
Alhoewel ik slechts een beperkte muzikale opvoeding heb (ik had/heb echt geen talent) genoten, speelt muziek een heel grote rol in mijn leven ... Een dag zonder muziek, is een dag niet geleefd en alleen bij zware migraine gaat bij ons thuis de radio niet op. 

My moon, my man van Feist dus. In de clip heeft ze bovendien een mooie witte hemdjurk/trenchcoat aan, hetgeen naadloos aansluit op het naaisel dat hier wordt voorgesteld.  

Al 20 jaar is hij dat, my moon, my man ... It has been a fun ride so far !

In de nacht van 21 op 22 november 1995 begon ons verhaal in de Lammerstraat te Gent (voila, nu weet je het bijna echt allemaal, meer details zijn niet voor publicatie). Echt onverwacht was het niet, want de meeste van onze vrienden dachten dat we al veel langer een koppel waren ...

Een klassiek wit hemd om onze 20ste Kerst samen te vieren (spijtig genoeg geen foto's van de avond zelf)! Intussen is het al gewassen en terug gestreken.
Het patroon vond ik in de Knipmode van november 2013 en paste het aan op basis van een goed passend, maar tot op de draad versleten hemd. 

Mouwen werden serieus ingekort, maar voor wat de rest betreft, past mijn man perfect in 46.
Enkele foto's van de passessie. Altijd spannend om te zien of je inspanningen niet voor niets zijn geweest !

De kraag van het oude hemd diende ook als basis voor de kraag van het nieuwe hemd en ik naaide manchetten voor manchetknopen. Staat net iets chiquer en dat past wel voor een wit hemd.

De stof kocht ik bij Perfecta in Deinze. De knoopjes van het oude hemd werden gerecycleerd.

Het is een getailleerd hemd met nepen achteraan.

Er zitten wat schoonheidsfoutjes in aan de kraag (knoopsgat staat iets te ver) en de manchetten (hier zitten er twee knoopsgaten teveel in de ene manchet, gelukkig niet zichtbaar), maar ik ben best wel trots op het resultaat ! 

Spijtig genoeg heb ik geen borduurmachine, anders had ik zijn initialen op de manchetten geborduurd, hoe cool zou dat geweest zijn ...

Stof voor een nieuw hemd ligt alvast al klaar.
De to-sewlijst, subcategorie 'Dieter' wordt alvast ook langer en langer ... Meer en meer zijn er ook 'coole' patronen voor mannen. Van deze site zou ik alvast alle patronen willen bestellen (enfin, mss niet van het singlet en de boxer). Er ontbreekt misschien wel nog een kostuumjasje en een kostuumbroek in hun patronenreeks.

My moon, my man ... Lieve schat, intussen is het 2016 en belooft het alvast even mooi te zullen zijn als 2015 en de 20 voorbije jaren !Reacties

  1. Ik liet me met Blach Friday aan een aantal van hun patronen gaan ;) - meneer Khadetjes kwam nogal mager uit het jaaroverzicht dus krijgt hij een iets hogere prioriteit dit jaar. Jij bent alvast goed vertrokken, met zo'n prachthemd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Respect... Gij hebt natuurlijk wel ietsje minder stof nodig dan ik. Dat is wat mij het meeste tegenhoudt, die gigantische stukken patroonpapier die ik dan op de stof moet leggen. (En niet te vergeten de aanpassingen die ik aan dat patroon ga moeten doen!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk, nog een Feist liefhebber! Ik heb er zelfs mijn blognaam aan opgehangen.... En zo chique dat hemd. Ik heb nog niet aan een hemd durven wagen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…