Doorgaan naar hoofdcontent

My moon my man

Het zal jullie wel opgevallen zijn dat ik mijn blogposts graag 'ophang' aan één of ander liedje dat één of andere betekenis heeft of gewoon perfect verwoordt wat ik voel of ervaar.
Alhoewel ik slechts een beperkte muzikale opvoeding heb (ik had/heb echt geen talent) genoten, speelt muziek een heel grote rol in mijn leven ... Een dag zonder muziek, is een dag niet geleefd en alleen bij zware migraine gaat bij ons thuis de radio niet op. 

My moon, my man van Feist dus. In de clip heeft ze bovendien een mooie witte hemdjurk/trenchcoat aan, hetgeen naadloos aansluit op het naaisel dat hier wordt voorgesteld.  

Al 20 jaar is hij dat, my moon, my man ... It has been a fun ride so far !

In de nacht van 21 op 22 november 1995 begon ons verhaal in de Lammerstraat te Gent (voila, nu weet je het bijna echt allemaal, meer details zijn niet voor publicatie). Echt onverwacht was het niet, want de meeste van onze vrienden dachten dat we al veel langer een koppel waren ...

Een klassiek wit hemd om onze 20ste Kerst samen te vieren (spijtig genoeg geen foto's van de avond zelf)! Intussen is het al gewassen en terug gestreken.
Het patroon vond ik in de Knipmode van november 2013 en paste het aan op basis van een goed passend, maar tot op de draad versleten hemd. 

Mouwen werden serieus ingekort, maar voor wat de rest betreft, past mijn man perfect in 46.
Enkele foto's van de passessie. Altijd spannend om te zien of je inspanningen niet voor niets zijn geweest !

De kraag van het oude hemd diende ook als basis voor de kraag van het nieuwe hemd en ik naaide manchetten voor manchetknopen. Staat net iets chiquer en dat past wel voor een wit hemd.

De stof kocht ik bij Perfecta in Deinze. De knoopjes van het oude hemd werden gerecycleerd.

Het is een getailleerd hemd met nepen achteraan.

Er zitten wat schoonheidsfoutjes in aan de kraag (knoopsgat staat iets te ver) en de manchetten (hier zitten er twee knoopsgaten teveel in de ene manchet, gelukkig niet zichtbaar), maar ik ben best wel trots op het resultaat ! 

Spijtig genoeg heb ik geen borduurmachine, anders had ik zijn initialen op de manchetten geborduurd, hoe cool zou dat geweest zijn ...

Stof voor een nieuw hemd ligt alvast al klaar.
De to-sewlijst, subcategorie 'Dieter' wordt alvast ook langer en langer ... Meer en meer zijn er ook 'coole' patronen voor mannen. Van deze site zou ik alvast alle patronen willen bestellen (enfin, mss niet van het singlet en de boxer). Er ontbreekt misschien wel nog een kostuumjasje en een kostuumbroek in hun patronenreeks.

My moon, my man ... Lieve schat, intussen is het 2016 en belooft het alvast even mooi te zullen zijn als 2015 en de 20 voorbije jaren !Reacties

  1. Ik liet me met Blach Friday aan een aantal van hun patronen gaan ;) - meneer Khadetjes kwam nogal mager uit het jaaroverzicht dus krijgt hij een iets hogere prioriteit dit jaar. Jij bent alvast goed vertrokken, met zo'n prachthemd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Respect... Gij hebt natuurlijk wel ietsje minder stof nodig dan ik. Dat is wat mij het meeste tegenhoudt, die gigantische stukken patroonpapier die ik dan op de stof moet leggen. (En niet te vergeten de aanpassingen die ik aan dat patroon ga moeten doen!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk, nog een Feist liefhebber! Ik heb er zelfs mijn blognaam aan opgehangen.... En zo chique dat hemd. Ik heb nog niet aan een hemd durven wagen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …