Doorgaan naar hoofdcontent

Seven nations army vs zombie nation

Ik weet niet veel van voetbal, catalogeer mij maar onder de klassieke voetbalweduwe die 'hmmm' produceert als de mans des huizes een (zoveelste) poging doet om de buitenspelregel uit te leggen of wie of wat er nu de links- of rechtsbak is op het voetbalveld.

Ik hou wel van de sfeer die er in en rond een voetbalstadium hangt en de rivaliteit (geen rellen uiteraard) tussen de supporters van de verschillende teams en toch kom ik er niet vaak, wegens gebrek aan tijd en eigenlijk hoofdzakelijk wegens gebrek aan team om voor te supporteren ...

De man des huizes heeft sinds jaar en dag een blauw-zwart hart (voor wie niet vertrouwd is met de clubkleuren van de verschillende ploegen: hij is supporter van Club Brugge #nosweatnoglory !) en staat daarmee in onze vriendenkring, op één andere man na, alleen ... De anderen zijn namelijk allen, en dit ook sinds jaar en dag, blauw-witte aanhangers van 'dat ploegske dat speelt in den hangaar van den Albert Heijn' (voor wie niet vertrouwd is met de Ghelamco-arena, thuishaven van AA Gent: eronder bevindt zich een AH).

U begrijpt dat de discussies soms erg verhit zijn wanneer er samenkomsten zijn en het betert er niet op nu ook de kinderen al dan niet gewild meegesleurd worden in het enthousiasme  ...

Eén van de supporters met de ergste vorm van AA-Gentitis (ongeneeslijk naar het schijnt, enkel een pintje of ... verzacht de symptonen) is C, gehuwd met K en ouders van 2 schattige kindertjes. C heeft Paraguyaanse roots en toen hij -ages ago- K aan de vriendenkring voorstelde, wanneer ze gingen samenwonen, had K 'chile con carne' gemaakt op de wijze van de mama van C.
Aangezien zowel K als de chile con carne bij iedereen in de smaak viel, had K bij de volgende samenkomst het recept van haar schoonmoeder netjes uitgetypt en nam iedereen die dit wou een A4'ke met het recept mee naar huis.

Sindsdien is ten huize Neirinck het recept om Chile con Carne te maken en mag ik dit met jullie delen. Op die manier kan ik ook mijn beduimeld en besmost A4'ke gerust misleggen ...




Bereidingswijze:
- alle groenten in fijne blokjes snijden
- de uien (hierboven waren het rode) mogen in halve ringen
- de look snij je in blokjes (à la Jamie Oliver) of plet je (à la Meus), of doe er iets sensueels mee (à la Nigella Lawson) ...
- ik gebruik altijd mijn Le Creuset om dit gerecht klaar te maken en bak het gemalen vlees aan (zonder vetstof) in een anti-aanbakpan. Het gemalen vlees kan je uiteraard vervangen door Quorn gehakt en dan heb je Chile sin carne.
- een flinke scheut olifolie in de Le Creuset, groenten aanstoven, tomaten in blik erbij, alle kruiden en het gebakken vlees erbij en laten pruttelen op een zacht vuurtje
- op het einde doe je er de rode bonen en maïs bij en laat je nog een beetje pruttelen op een zacht vuurtje
- dit gerecht is op zijn lekkerst als je alle smaken goed hebt laten trekken op een zacht vuurtje, gedurende minstens 45 min tot 1 uur.
- Te serveren met rijst of brood, een potje zure room voor de liefhebbers en een krachtige rode wijn of frisse pint !

Restjes gaan bij ons in de diepvries !

Net zoals er van spaghettisaus ontelbare varianten bestaan, bestaan er uiteraard van dit gerecht ook meerdere bereidingswijzen met bv een blokjes fondant chocolade of een scheutje bier


Buen Provecho !

Ideaal food om na de bekerwedstrijd AAGent-Club Brugge na te kaarten :-D

Reacties

  1. Mmmm, ik heb zo'n zin in chili con carne! Merci, deze kunnen we eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Njammie, ne goeie chili c/carne is niet te versmaden! Ik voel me aangesproken door die varianten die je daar onderaan noemt ;o) Ik gebruik eigenlijk nooit meer die fameuze "zakjes", hoewel dat op mijn origineel recept ook staat. Ik laat me gaan met geplette korianderbolletjes en komijn (aka vrouwenzweet volgens Kris!).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-) ... Dieter kan dat niet ruiken en koriander is het enige ingrediënt waarvan hij gaat kokhalzen :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Hello

Wel hello again ...  Het is lang geleden dat hier nog iets is verschenen. Een hele lente, zomer en herfst gingen voorbij zonder bloggen. De zin was er niet, noch om foto's te nemen van werkstukken, noch om teksten te schrijven over het maakproces.  Langzaam merk ik dat blogs uitdoven en overgenomen worden door Instagramposts. Een beetje jammer voor de lezer die geïnteresseerd is in het wel en wee van een naaister, breister, bakster ...  Maar een blog onderhouden, daar kruipt tijd in, maar ook veel 'goesting', om het met de woorden van Gwendolyn Rutten te zeggen. En dat laatste ontbrak dus vaak... De wintermaanden zijn traditioneel breimaanden bij mij. Hygge, heet dat tegenwoordig ...  Naast twee truien voor Dieter, een nieuwe No Frills trui voor Roos, een Stockholmslipover (een debardeur) en een bijpassende haarband, breide ik sinds september 2020 ook een zalige trui voor mezelf: de Woodwardia pullover uit Pom Pom Quarterly nr 28 (The Botanical Issue).  Ik leerd...

Summer in the City

It's getting hot in here ...  Neen, das ander nummer, maar je voelt het in de lucht: de zomer hangt er in !  De rokjes en jurkjes worden korter, de panty's kunnen eindelijk in de kast blijven liggen, sandalen worden opgeblonken, de barbecue uitgerold ...  Een heerlijke tijd om wasgoed te drogen, een ramptijd voor hooikoortspatiënten (waarvan ik er helaas eentje ben), een zalige tijd om te genieten op een terras tot in de kleine uurtjes ... Catch my drift ? In de nieuwste editie van Fibre Mood #5 staan er opnieuw enkele leuke designs om jouw zomergarderobe aan te vullen.  Ik kreeg de kans om het patroon Rosalie te maken.  Alhoewel dit de ideale tienerjurk is, besloot ik om deze voor mezelf te maken. De eerste foto's toonden deze jurk namelijk ook op een 'voller' model en ik was verkocht ! De tencel jeans die ik bij Pieke Wieke kocht om een Taylor jurk (uit Fibre Mood #4) te maken, kreeg een andere bestemming en ik een nieuwe lievelings zom...

Les Tigresses

De meisjes zijn momenteel helemaal in de ban van FC De Kampioenen. 'Les Tigresses' was de naam van de serviceclub waar Carmen bij zat of ging gaan. We weten alvast wat we in de Herfstvakantie gaan doen in de lokale cinema Capitole. Cinema Capitole is een begrip hier in Aalter: een cinemazaaltje achter hotel Capitole, waarbij één en dezelfde persoon de tickets regelt, dan vlug naar zijn bar rent om iedereen van lekkers te voorzien en dan op de startknop van de film drukt. Digitale kwaliteit in een pluchen zetel aan een democratische prijs, wat moet een mens meer hebben .... Maar terug naar de FC De kampioenen: dit naaisel heeft wat mij betreft een hoog Carmen-gehalte: ultra-kort (aangezien bij mijn vorige rok de algemene reactie was dat die niet zo kort was), een zichtbare rits en een dierenprint, maar volgens Dieter kom ik er mee weg ... Ik nam mijn gewone confectiemaat (42) en paste er, mits een aanpassing van 0,5 cm wonderwel in. Verder veranderde ik niets aan het patr...

Kokomo

Aruba, Jamaica Oh i wanna take you to Bermuda, Kilago ... En smeltend kijken in de ogen van Tom Cruise *proest* (de muziek komt uit 'Cocktail', een 'oldie' van Cruise, en verantwoordelijk voor ontelbare romantische dromen ... *proest again*) Bon, back to reality ! Het einde van het schooljaar is er en dat wil ook zeggen dat het Jozefien haar verjaardag is. Haar negende nog wel ! Verdorie, wat gaat de tijd toch snel ! Gelet op de hittegolf van de voorbije weken en het aanbod van brol in de Action werd het een Tropical Party ! Alleen wilde het nu toch wel lukken dat het net vandaag net geen 21 graden was ... Met 'Dresscode Bikini' moest ik de dametjes nog voorzien van een bloemenkrans en een tropisch rokje. Zo'n rokje in crêpepapier is heel eenvoudig zelf te maken, door de kindjes zelf ...  Een kleine tutorial ? Wat heb je nodig:  - een lint (ik gebruikte repen baalkatoen van Ikea, die ik afsneed met de overlock en dan nog eens overloc...