Doorgaan naar hoofdcontent

Seven nations army vs zombie nation

Ik weet niet veel van voetbal, catalogeer mij maar onder de klassieke voetbalweduwe die 'hmmm' produceert als de mans des huizes een (zoveelste) poging doet om de buitenspelregel uit te leggen of wie of wat er nu de links- of rechtsbak is op het voetbalveld.

Ik hou wel van de sfeer die er in en rond een voetbalstadium hangt en de rivaliteit (geen rellen uiteraard) tussen de supporters van de verschillende teams en toch kom ik er niet vaak, wegens gebrek aan tijd en eigenlijk hoofdzakelijk wegens gebrek aan team om voor te supporteren ...

De man des huizes heeft sinds jaar en dag een blauw-zwart hart (voor wie niet vertrouwd is met de clubkleuren van de verschillende ploegen: hij is supporter van Club Brugge #nosweatnoglory !) en staat daarmee in onze vriendenkring, op één andere man na, alleen ... De anderen zijn namelijk allen, en dit ook sinds jaar en dag, blauw-witte aanhangers van 'dat ploegske dat speelt in den hangaar van den Albert Heijn' (voor wie niet vertrouwd is met de Ghelamco-arena, thuishaven van AA Gent: eronder bevindt zich een AH).

U begrijpt dat de discussies soms erg verhit zijn wanneer er samenkomsten zijn en het betert er niet op nu ook de kinderen al dan niet gewild meegesleurd worden in het enthousiasme  ...

Eén van de supporters met de ergste vorm van AA-Gentitis (ongeneeslijk naar het schijnt, enkel een pintje of ... verzacht de symptonen) is C, gehuwd met K en ouders van 2 schattige kindertjes. C heeft Paraguyaanse roots en toen hij -ages ago- K aan de vriendenkring voorstelde, wanneer ze gingen samenwonen, had K 'chile con carne' gemaakt op de wijze van de mama van C.
Aangezien zowel K als de chile con carne bij iedereen in de smaak viel, had K bij de volgende samenkomst het recept van haar schoonmoeder netjes uitgetypt en nam iedereen die dit wou een A4'ke met het recept mee naar huis.

Sindsdien is ten huize Neirinck het recept om Chile con Carne te maken en mag ik dit met jullie delen. Op die manier kan ik ook mijn beduimeld en besmost A4'ke gerust misleggen ...




Bereidingswijze:
- alle groenten in fijne blokjes snijden
- de uien (hierboven waren het rode) mogen in halve ringen
- de look snij je in blokjes (à la Jamie Oliver) of plet je (à la Meus), of doe er iets sensueels mee (à la Nigella Lawson) ...
- ik gebruik altijd mijn Le Creuset om dit gerecht klaar te maken en bak het gemalen vlees aan (zonder vetstof) in een anti-aanbakpan. Het gemalen vlees kan je uiteraard vervangen door Quorn gehakt en dan heb je Chile sin carne.
- een flinke scheut olifolie in de Le Creuset, groenten aanstoven, tomaten in blik erbij, alle kruiden en het gebakken vlees erbij en laten pruttelen op een zacht vuurtje
- op het einde doe je er de rode bonen en maïs bij en laat je nog een beetje pruttelen op een zacht vuurtje
- dit gerecht is op zijn lekkerst als je alle smaken goed hebt laten trekken op een zacht vuurtje, gedurende minstens 45 min tot 1 uur.
- Te serveren met rijst of brood, een potje zure room voor de liefhebbers en een krachtige rode wijn of frisse pint !

Restjes gaan bij ons in de diepvries !

Net zoals er van spaghettisaus ontelbare varianten bestaan, bestaan er uiteraard van dit gerecht ook meerdere bereidingswijzen met bv een blokjes fondant chocolade of een scheutje bier


Buen Provecho !

Ideaal food om na de bekerwedstrijd AAGent-Club Brugge na te kaarten :-D

Reacties

  1. Mmmm, ik heb zo'n zin in chili con carne! Merci, deze kunnen we eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Njammie, ne goeie chili c/carne is niet te versmaden! Ik voel me aangesproken door die varianten die je daar onderaan noemt ;o) Ik gebruik eigenlijk nooit meer die fameuze "zakjes", hoewel dat op mijn origineel recept ook staat. Ik laat me gaan met geplette korianderbolletjes en komijn (aka vrouwenzweet volgens Kris!).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-) ... Dieter kan dat niet ruiken en koriander is het enige ingrediënt waarvan hij gaat kokhalzen :-)

      Verwijderen

Een reactie plaatsen

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


















Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.





De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Liefde is Alles

O-oh liefde is alles
Liefde is alles
Wat er blijft wanneer de rest verloren is
Leg je hand in de mijne
Tot we samen verdwijnen
Dan wordt het helder, wordt het simpel
Dan winnen we met vlag en wimpel
En zonder loopt het meestal ergens mis


Liefde voor je partner, kinderen, ouders, schoonouders, (schoon)broers en (schoon)zus, neefjes en nichtjes ...
Liefde voor de vrienden en vriendinnen, collega's ...
Liefde voor de familiehulp, de kine en de hometrainer (al is het met deze laatste eerder een haat-liefde-verhouding)

Zonder al deze liefde stond ik nu al niet met mijn krukken te zwaaien. 3 maand na het ongeval, kan ik korte stukjes stappen zonder krukken (maar met unloaderbrace), kan ik fietsen (op de hometrainer) zonder weerstand en zal ik wellicht volgende week het groen licht van de orthopedist krijgen om te beginnen autorijden, werken en trainen met weerstand. Duimen jullie mee ?

Zoals jullie wellicht opmerken, is de liefde voor eten in de revalidatieperiode ook niet overgegaan en zijn de win…