Ik weet niet veel van voetbal, catalogeer mij maar onder de klassieke voetbalweduwe die 'hmmm' produceert als de mans des huizes een (zoveelste) poging doet om de buitenspelregel uit te leggen of wie of wat er nu de links- of rechtsbak is op het voetbalveld.
Ik hou wel van de sfeer die er in en rond een voetbalstadium hangt en de rivaliteit (geen rellen uiteraard) tussen de supporters van de verschillende teams en toch kom ik er niet vaak, wegens gebrek aan tijd en eigenlijk hoofdzakelijk wegens gebrek aan team om voor te supporteren ...
De man des huizes heeft sinds jaar en dag een blauw-zwart hart (voor wie niet vertrouwd is met de clubkleuren van de verschillende ploegen: hij is supporter van Club Brugge #nosweatnoglory !) en staat daarmee in onze vriendenkring, op één andere man na, alleen ... De anderen zijn namelijk allen, en dit ook sinds jaar en dag, blauw-witte aanhangers van 'dat ploegske dat speelt in den hangaar van den Albert Heijn' (voor wie niet vertrouwd is met de Ghelamco-arena, thuishaven van AA Gent: eronder bevindt zich een AH).
U begrijpt dat de discussies soms erg verhit zijn wanneer er samenkomsten zijn en het betert er niet op nu ook de kinderen al dan niet gewild meegesleurd worden in het enthousiasme ...
Eén van de supporters met de ergste vorm van AA-Gentitis (ongeneeslijk naar het schijnt, enkel een pintje of ... verzacht de symptonen) is C, gehuwd met K en ouders van 2 schattige kindertjes. C heeft Paraguyaanse roots en toen hij -ages ago- K aan de vriendenkring voorstelde, wanneer ze gingen samenwonen, had K 'chile con carne' gemaakt op de wijze van de mama van C.
Aangezien zowel K als de chile con carne bij iedereen in de smaak viel, had K bij de volgende samenkomst het recept van haar schoonmoeder netjes uitgetypt en nam iedereen die dit wou een A4'ke met het recept mee naar huis.
Sindsdien is ten huize Neirinck het recept om Chile con Carne te maken en mag ik dit met jullie delen. Op die manier kan ik ook mijn beduimeld en besmost A4'ke gerust misleggen ...
Bereidingswijze:
- alle groenten in fijne blokjes snijden
- de uien (hierboven waren het rode) mogen in halve ringen
- de look snij je in blokjes (à la Jamie Oliver) of plet je (à la Meus), of doe er iets sensueels mee (à la Nigella Lawson) ...
- ik gebruik altijd mijn Le Creuset om dit gerecht klaar te maken en bak het gemalen vlees aan (zonder vetstof) in een anti-aanbakpan. Het gemalen vlees kan je uiteraard vervangen door Quorn gehakt en dan heb je Chile sin carne.
- een flinke scheut olifolie in de Le Creuset, groenten aanstoven, tomaten in blik erbij, alle kruiden en het gebakken vlees erbij en laten pruttelen op een zacht vuurtje
- op het einde doe je er de rode bonen en maïs bij en laat je nog een beetje pruttelen op een zacht vuurtje
- dit gerecht is op zijn lekkerst als je alle smaken goed hebt laten trekken op een zacht vuurtje, gedurende minstens 45 min tot 1 uur.
- Te serveren met rijst of brood, een potje zure room voor de liefhebbers en een krachtige rode wijn of frisse pint !
Restjes gaan bij ons in de diepvries !
Net zoals er van spaghettisaus ontelbare varianten bestaan, bestaan er uiteraard van dit gerecht ook meerdere bereidingswijzen met bv een blokjes fondant chocolade of een scheutje bier
Buen Provecho !
Ideaal food om na de bekerwedstrijd AAGent-Club Brugge na te kaarten :-D
Ik hou wel van de sfeer die er in en rond een voetbalstadium hangt en de rivaliteit (geen rellen uiteraard) tussen de supporters van de verschillende teams en toch kom ik er niet vaak, wegens gebrek aan tijd en eigenlijk hoofdzakelijk wegens gebrek aan team om voor te supporteren ...
De man des huizes heeft sinds jaar en dag een blauw-zwart hart (voor wie niet vertrouwd is met de clubkleuren van de verschillende ploegen: hij is supporter van Club Brugge #nosweatnoglory !) en staat daarmee in onze vriendenkring, op één andere man na, alleen ... De anderen zijn namelijk allen, en dit ook sinds jaar en dag, blauw-witte aanhangers van 'dat ploegske dat speelt in den hangaar van den Albert Heijn' (voor wie niet vertrouwd is met de Ghelamco-arena, thuishaven van AA Gent: eronder bevindt zich een AH).
U begrijpt dat de discussies soms erg verhit zijn wanneer er samenkomsten zijn en het betert er niet op nu ook de kinderen al dan niet gewild meegesleurd worden in het enthousiasme ...
Eén van de supporters met de ergste vorm van AA-Gentitis (ongeneeslijk naar het schijnt, enkel een pintje of ... verzacht de symptonen) is C, gehuwd met K en ouders van 2 schattige kindertjes. C heeft Paraguyaanse roots en toen hij -ages ago- K aan de vriendenkring voorstelde, wanneer ze gingen samenwonen, had K 'chile con carne' gemaakt op de wijze van de mama van C.
Aangezien zowel K als de chile con carne bij iedereen in de smaak viel, had K bij de volgende samenkomst het recept van haar schoonmoeder netjes uitgetypt en nam iedereen die dit wou een A4'ke met het recept mee naar huis.
Sindsdien is ten huize Neirinck het recept om Chile con Carne te maken en mag ik dit met jullie delen. Op die manier kan ik ook mijn beduimeld en besmost A4'ke gerust misleggen ...
Bereidingswijze:
- alle groenten in fijne blokjes snijden
- de uien (hierboven waren het rode) mogen in halve ringen
- de look snij je in blokjes (à la Jamie Oliver) of plet je (à la Meus), of doe er iets sensueels mee (à la Nigella Lawson) ...
- ik gebruik altijd mijn Le Creuset om dit gerecht klaar te maken en bak het gemalen vlees aan (zonder vetstof) in een anti-aanbakpan. Het gemalen vlees kan je uiteraard vervangen door Quorn gehakt en dan heb je Chile sin carne.
- een flinke scheut olifolie in de Le Creuset, groenten aanstoven, tomaten in blik erbij, alle kruiden en het gebakken vlees erbij en laten pruttelen op een zacht vuurtje
- op het einde doe je er de rode bonen en maïs bij en laat je nog een beetje pruttelen op een zacht vuurtje
- dit gerecht is op zijn lekkerst als je alle smaken goed hebt laten trekken op een zacht vuurtje, gedurende minstens 45 min tot 1 uur.
- Te serveren met rijst of brood, een potje zure room voor de liefhebbers en een krachtige rode wijn of frisse pint !
Restjes gaan bij ons in de diepvries !
Net zoals er van spaghettisaus ontelbare varianten bestaan, bestaan er uiteraard van dit gerecht ook meerdere bereidingswijzen met bv een blokjes fondant chocolade of een scheutje bier
Buen Provecho !
Ideaal food om na de bekerwedstrijd AAGent-Club Brugge na te kaarten :-D
Mmmm, ik heb zo'n zin in chili con carne! Merci, deze kunnen we eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenNjammie, ne goeie chili c/carne is niet te versmaden! Ik voel me aangesproken door die varianten die je daar onderaan noemt ;o) Ik gebruik eigenlijk nooit meer die fameuze "zakjes", hoewel dat op mijn origineel recept ook staat. Ik laat me gaan met geplette korianderbolletjes en komijn (aka vrouwenzweet volgens Kris!).
BeantwoordenVerwijderen:-) ... Dieter kan dat niet ruiken en koriander is het enige ingrediënt waarvan hij gaat kokhalzen :-)
Verwijderen