Doorgaan naar hoofdcontent

C'mon Billie

Je familie, je kiest ze niet zelf en toch kies je er zelf steeds voor.

Familie kan hard en pijnlijk zijn, maar ook de bron van veel geluk en liefde.

Ik heb het geluk een fantastische familie te hebben, eentje met gebreken, dat wel, maar wel fantastisch. En ook de familie die ik wel 'koos', is er eentje om te koesteren.

Vanwaar die reflectie: enkele weken geleden was mijn oudste, kleine broer het slachtoffer van een verkeersongeval. Hij werd als fietser aangereden door een auto, veel meer weten we er niet over. Hij werd enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis met een schedelbarst en gehoorschade.

Hij is intussen aan de beterhand, maar het hoeft uiteraard niet uitgelegd worden dat iedereen behoorlijk geschrokken was en iedereen hoopt dat de gehoorschade niet permanent zal zijn.

Nu had ik hem bij zijn verjaardag de belofte gemaakt om een hemd voor hem te maken, op maat. Hij zocht enkele leuke stofjes uit, ik naam zijn maten op en tekende het patroon uit. Toen ik het liet nakijken door de naaijuf, bleek er niets te kloppen en sloeg de paniek toe. Resultaat: hij heeft nog steeds geen hemd, wegens extreme knip- en naaistress.

Zonen09 heeft nieuwe stoffen op de markt om de lancering van het Billie-patroon voor volwassenen te begeleiden en ik viel als een blok voor het stofje met de mannetjes. Cool Flakes !

De maten van mijn broer had ik, een paneeltje en het patroon kocht ik bij de Stoffenkamer.Het zwarte tricot  is een XXL t-shirt van de Zeeman (was de enige manier om snel aan zwart tricot te geraken, nadat ik vaststelde dat één paneeltje echt te klein is om het t-shirt eruit te krijgen) en de zwarte boordstof vond ik gelukkig in mijn eigen stoffenvoorraad (komt ook nog van De Stoffenkamer).

De mouwen werden afgewerkt met dezelfde broodstof als de hals. Ik ben erg tevreden met de boordjes: de handleiding van het patroon legt het haarfijn uit.  Alles werd trouwens met de overlock in elkaar gezet.

De onderkant van de t-shirt, was gewoon de onderkant van de t-shirt maw ik knipte zo dat ik het tweelingstiksel van de gekochte t-shirt kon behouden.

Dit alles, samen met een regenachtige woensdagochtend, gaf een t-shirt in afwachting van het beloofde hemd.

C'mon Tom, hou de moed erin ! 

Reacties

 1. Je tricottekort heb je ferm opgelost. Veel beterschap aan de broer en sterkte voor jullie allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel beterschap voor je broer, ik duim dat alles in orde komt!

  en heel mooi gedaan, die Billie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blij om dit shirt te zien passeren en vooral duimend voor je broer! Courage daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supertof gedaan en vooral ... veel beterschap voor je broer !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap resultaat.... Ik vraag me alleen maar af of de twee verschillende textielsoorten die je verwerkt hebt in het t shirt na het wassen niet gaan 'tegentrekken' omdat de ene soort misschien wat meer krimpt of de andere....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het mij ook afgevraagd, want de kwaliteit van de zwarte tricot was lichter dan deze van de cool flakes ... Maar dan zou Zonen09 de bijpassende effen tricot ook moeten aanleveren 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…