Doorgaan naar hoofdcontent

C'mon Billie

Je familie, je kiest ze niet zelf en toch kies je er zelf steeds voor.

Familie kan hard en pijnlijk zijn, maar ook de bron van veel geluk en liefde.

Ik heb het geluk een fantastische familie te hebben, eentje met gebreken, dat wel, maar wel fantastisch. En ook de familie die ik wel 'koos', is er eentje om te koesteren.

Vanwaar die reflectie: enkele weken geleden was mijn oudste, kleine broer het slachtoffer van een verkeersongeval. Hij werd als fietser aangereden door een auto, veel meer weten we er niet over. Hij werd enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis met een schedelbarst en gehoorschade.

Hij is intussen aan de beterhand, maar het hoeft uiteraard niet uitgelegd worden dat iedereen behoorlijk geschrokken was en iedereen hoopt dat de gehoorschade niet permanent zal zijn.

Nu had ik hem bij zijn verjaardag de belofte gemaakt om een hemd voor hem te maken, op maat. Hij zocht enkele leuke stofjes uit, ik naam zijn maten op en tekende het patroon uit. Toen ik het liet nakijken door de naaijuf, bleek er niets te kloppen en sloeg de paniek toe. Resultaat: hij heeft nog steeds geen hemd, wegens extreme knip- en naaistress.

Zonen09 heeft nieuwe stoffen op de markt om de lancering van het Billie-patroon voor volwassenen te begeleiden en ik viel als een blok voor het stofje met de mannetjes. Cool Flakes !

De maten van mijn broer had ik, een paneeltje en het patroon kocht ik bij de Stoffenkamer.Het zwarte tricot  is een XXL t-shirt van de Zeeman (was de enige manier om snel aan zwart tricot te geraken, nadat ik vaststelde dat één paneeltje echt te klein is om het t-shirt eruit te krijgen) en de zwarte boordstof vond ik gelukkig in mijn eigen stoffenvoorraad (komt ook nog van De Stoffenkamer).

De mouwen werden afgewerkt met dezelfde broodstof als de hals. Ik ben erg tevreden met de boordjes: de handleiding van het patroon legt het haarfijn uit.  Alles werd trouwens met de overlock in elkaar gezet.

De onderkant van de t-shirt, was gewoon de onderkant van de t-shirt maw ik knipte zo dat ik het tweelingstiksel van de gekochte t-shirt kon behouden.

Dit alles, samen met een regenachtige woensdagochtend, gaf een t-shirt in afwachting van het beloofde hemd.

C'mon Tom, hou de moed erin ! 

Reacties

 1. Je tricottekort heb je ferm opgelost. Veel beterschap aan de broer en sterkte voor jullie allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel beterschap voor je broer, ik duim dat alles in orde komt!

  en heel mooi gedaan, die Billie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blij om dit shirt te zien passeren en vooral duimend voor je broer! Courage daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supertof gedaan en vooral ... veel beterschap voor je broer !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap resultaat.... Ik vraag me alleen maar af of de twee verschillende textielsoorten die je verwerkt hebt in het t shirt na het wassen niet gaan 'tegentrekken' omdat de ene soort misschien wat meer krimpt of de andere....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het mij ook afgevraagd, want de kwaliteit van de zwarte tricot was lichter dan deze van de cool flakes ... Maar dan zou Zonen09 de bijpassende effen tricot ook moeten aanleveren 😉

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…