Doorgaan naar hoofdcontent

C'mon Billie

Je familie, je kiest ze niet zelf en toch kies je er zelf steeds voor.

Familie kan hard en pijnlijk zijn, maar ook de bron van veel geluk en liefde.

Ik heb het geluk een fantastische familie te hebben, eentje met gebreken, dat wel, maar wel fantastisch. En ook de familie die ik wel 'koos', is er eentje om te koesteren.

Vanwaar die reflectie: enkele weken geleden was mijn oudste, kleine broer het slachtoffer van een verkeersongeval. Hij werd als fietser aangereden door een auto, veel meer weten we er niet over. Hij werd enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis met een schedelbarst en gehoorschade.

Hij is intussen aan de beterhand, maar het hoeft uiteraard niet uitgelegd worden dat iedereen behoorlijk geschrokken was en iedereen hoopt dat de gehoorschade niet permanent zal zijn.

Nu had ik hem bij zijn verjaardag de belofte gemaakt om een hemd voor hem te maken, op maat. Hij zocht enkele leuke stofjes uit, ik naam zijn maten op en tekende het patroon uit. Toen ik het liet nakijken door de naaijuf, bleek er niets te kloppen en sloeg de paniek toe. Resultaat: hij heeft nog steeds geen hemd, wegens extreme knip- en naaistress.

Zonen09 heeft nieuwe stoffen op de markt om de lancering van het Billie-patroon voor volwassenen te begeleiden en ik viel als een blok voor het stofje met de mannetjes. Cool Flakes !

De maten van mijn broer had ik, een paneeltje en het patroon kocht ik bij de Stoffenkamer.Het zwarte tricot  is een XXL t-shirt van de Zeeman (was de enige manier om snel aan zwart tricot te geraken, nadat ik vaststelde dat één paneeltje echt te klein is om het t-shirt eruit te krijgen) en de zwarte boordstof vond ik gelukkig in mijn eigen stoffenvoorraad (komt ook nog van De Stoffenkamer).

De mouwen werden afgewerkt met dezelfde broodstof als de hals. Ik ben erg tevreden met de boordjes: de handleiding van het patroon legt het haarfijn uit.  Alles werd trouwens met de overlock in elkaar gezet.

De onderkant van de t-shirt, was gewoon de onderkant van de t-shirt maw ik knipte zo dat ik het tweelingstiksel van de gekochte t-shirt kon behouden.

Dit alles, samen met een regenachtige woensdagochtend, gaf een t-shirt in afwachting van het beloofde hemd.

C'mon Tom, hou de moed erin ! 

Reacties

 1. Je tricottekort heb je ferm opgelost. Veel beterschap aan de broer en sterkte voor jullie allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel beterschap voor je broer, ik duim dat alles in orde komt!

  en heel mooi gedaan, die Billie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blij om dit shirt te zien passeren en vooral duimend voor je broer! Courage daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supertof gedaan en vooral ... veel beterschap voor je broer !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap resultaat.... Ik vraag me alleen maar af of de twee verschillende textielsoorten die je verwerkt hebt in het t shirt na het wassen niet gaan 'tegentrekken' omdat de ene soort misschien wat meer krimpt of de andere....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het mij ook afgevraagd, want de kwaliteit van de zwarte tricot was lichter dan deze van de cool flakes ... Maar dan zou Zonen09 de bijpassende effen tricot ook moeten aanleveren 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …