Doorgaan naar hoofdcontent

Undone - The Sweater song

... die hier over een cardigan gaat !

Na het breien van deze cardigan, was het wat stil op het 'selfish knitting-front'.

Er werden twee driehoeksjaals gebreid in de Tweed wol van de Zeeman en bij het inruilen van de laatste ongebruikte bol ontdekte ik de nieuwe kleuren van de Julia wol van Zeeman. Heerlijke pastels (lichtblauw, oudroze, beige en muntgroen), ideaal voor een nieuwe Bernadette, dacht ik ...

In Jules en Julie voor klein en groot vond ik het ideale patroon voor deze wol: de Bilbao Cardigan. Ik koos maat M voor mezelf omdat hem niet oversized wilde hebben.

Je breit de cardigan helemaal met naalden 8.


De wol breit zalig en in een mum van tijd had ik de vijf stukken van de cardigan. Ook ineenzetten verliep vrij vlotjes en als laatste breide ik de halsboord eraan met een rondbreinaald, ook naald 8.

Ik heb afgeklokt op 6 dagen werk (telkens enkele gestolen kwartiertjes tussen de middag en 's avond enkele uren) en vier bollen Julia wol (samen net geen 8 EUR).

Sinds de afwerking is de cardigan nog niet van mijn schouders geweest en gisteren ben ik een versie begonnen in de oudroze variant. De lengte en ook de mouwen zijn perfect.

Ik moet duidelijk nog lessen nemen in het nemen van een selfie: De wol (volgens het etiket bestaat ze uit 20% echte wol, welke staat er niet bij) is uiteraard niet te vergelijken met alpaca of merino, maar ze is wel erg zacht en aangenaam (prikt niet). Na vier dagen intensief gedragen te zijn, duikt er al hier en daar een pluisje op, maar das niet anders voor de doorsnee Bernadette die je in de ketens kan kopen.

Na de oudroze versie, zullen er zeker nog volgen ! Ofwel ga ik deze maken ...

If you want to destroy my sweater
Hold this thread as I walk away
Watch me unravel, I'll soon be naked
Lying on the floor (lying on the floor)
I've come undone

Reacties

  1. Mooi.ja je kan ook pluisjes hebben op heel dure wol ook.wat kan jij vlug breien zeg.groetjes gratienne

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …