Hemels en dat op Hemelvaart ...
Hemels dat is wat deze 'decadente chocoladetaart' is ... het fruit is volgens mij enkel toegevoegd als excuus om de aanslag op lever en lijn wat draaglijker te maken.
Het recept vond ik in de lokale Eurospar te Aalter:elke maand hebben ze, net als AH en Delhaize en de andere supermarkten, een magazine boordevol inspiratie om te koken met de producten, al dan niet in promotie...
In de 'Kook' viel mijn oog op de decadente chocoladetaart met slechts 3 ingrediënten, die ik deze ochtend in de het lokale Spar(retje) haalde, die net zoals alle andere feestdagen open zijn tot de middag.
Het recept is van de hand van Myriam, die de blog 'Hap en Tap' host. Ze heeft er alvast een volger bij!
3 ingrediënten: 454 gr pure (geen 'milk') chocolade met cacaopercentage niet hoger dan 62%, 227gr ongezouten boter en 6 eieren
Oven voorverwarmen op 220°
Chocolade en boter au bain marie smelten tot een gladde massa
Eieren in hun breken en opkloppen, au bain marie licht verwarmen, terwijl stevig kloppen tot eieren warm aanvoelen, dan van het vuur nemen en opkloppen met de keukenrobot tot de massa verdrievoudigd is
Met een rubberen spatel 1/2de van de eieren bij het chocolade-boter mengsel voegen en erdoor roeren, andere helft er ook bij doen
Springvorm van max 20cm diameter inboteren, onderaan de vorm leg je een velletje bakpapier, dat je ook inbotert. Het mengsel in de vorm storten en de springvorm in 2 lagen aluminiumpapier wikkelen
In de over zetten op de diepe bakplaat, daarna doe je ongeveer 2 cm water in de bakplaat
5 min laten bakken, vorm afdekken met aluminium of hittebestendig deksel en nog 10 minuten laten bakken. Het is klaar wanneer het deeg nog wat in de vorm wiebelt.
Uit de oven halen. Laat nu 45 min afkoelen, daarna strak afdekken met plasticfolie en laten afkoelen en stijven in de koelkast gedurende drie uur
Het ontvormen is een koud kunstje als je goed geboterd hebt: er kwam bij mij geen bunzenbrander aan te pas, zoals het recept voorschrijft.
Bakpapier van de onderkant halen (daarvoor keer je de taart op een bord) en versieren naar hartenlust met fruit of nog meer chocolade !
Smakelijk en geniet nog van een zonnig (al dan niet met feest) weekend !
Hemels dat is wat deze 'decadente chocoladetaart' is ... het fruit is volgens mij enkel toegevoegd als excuus om de aanslag op lever en lijn wat draaglijker te maken.
Het recept vond ik in de lokale Eurospar te Aalter:elke maand hebben ze, net als AH en Delhaize en de andere supermarkten, een magazine boordevol inspiratie om te koken met de producten, al dan niet in promotie...
In de 'Kook' viel mijn oog op de decadente chocoladetaart met slechts 3 ingrediënten, die ik deze ochtend in de het lokale Spar(retje) haalde, die net zoals alle andere feestdagen open zijn tot de middag.
Het recept is van de hand van Myriam, die de blog 'Hap en Tap' host. Ze heeft er alvast een volger bij!
3 ingrediënten: 454 gr pure (geen 'milk') chocolade met cacaopercentage niet hoger dan 62%, 227gr ongezouten boter en 6 eieren
Oven voorverwarmen op 220°
Chocolade en boter au bain marie smelten tot een gladde massa
Eieren in hun breken en opkloppen, au bain marie licht verwarmen, terwijl stevig kloppen tot eieren warm aanvoelen, dan van het vuur nemen en opkloppen met de keukenrobot tot de massa verdrievoudigd is
Met een rubberen spatel 1/2de van de eieren bij het chocolade-boter mengsel voegen en erdoor roeren, andere helft er ook bij doen
Springvorm van max 20cm diameter inboteren, onderaan de vorm leg je een velletje bakpapier, dat je ook inbotert. Het mengsel in de vorm storten en de springvorm in 2 lagen aluminiumpapier wikkelen
In de over zetten op de diepe bakplaat, daarna doe je ongeveer 2 cm water in de bakplaat
5 min laten bakken, vorm afdekken met aluminium of hittebestendig deksel en nog 10 minuten laten bakken. Het is klaar wanneer het deeg nog wat in de vorm wiebelt.
Uit de oven halen. Laat nu 45 min afkoelen, daarna strak afdekken met plasticfolie en laten afkoelen en stijven in de koelkast gedurende drie uur
Het ontvormen is een koud kunstje als je goed geboterd hebt: er kwam bij mij geen bunzenbrander aan te pas, zoals het recept voorschrijft.
Bakpapier van de onderkant halen (daarvoor keer je de taart op een bord) en versieren naar hartenlust met fruit of nog meer chocolade !
Smakelijk en geniet nog van een zonnig (al dan niet met feest) weekend !
Een taartje met maar 3 ingrediënten maar wel een serieus stappenplan!
BeantwoordenVerwijderenIk zal me er eens aan wagen, hij klinkt alleszins beter dan Pascalleke haar avocadotaart :)