Doorgaan naar hoofdcontent

Skirt was neither sick nor absentEMAIL MESSAGE form Daniel Cleaver: Subject: Serious Problem You appear to have forgotten your skirt. Is skirt off sick?
BRIDGET: Message Mr. Cleaver. Am appalled by message. Skirt was demonstrably neither sick nor absent. Appalled by management's blatantly size-ist attitude to skirt.. Suggest management sick, not skirt

Uit Bridget Jones Diary


Blijft één van de grappigste filmdialogen uit de voorbije 15 jaar (ik had eerst 10 geschreven, maar de film dateert al van 2001, ouch) en was bijna van toepassing op mijn Victoria-rok uit La Maison Victor (Editie 2, maart-april 2015). 

In het boekje wordt de rok geshowd door een model, vermoedelijk met lange benen, voor mij, niet gezegend zijnde met lange benen, zou dit wel wat langer vallen, dacht ik .... Wrong, ondanks 4cm zoom, die ik had voorzien, kon ik maar 2cm omzomen om het zedig te houden ...

Het is kort, korter dan mijn andere rokken. Gelukkig heeft de Italiaanse zon mijn benen wat kleur gegeven ... Ideaal om de laatste zomerdagen door te komen ! 

Het patroon valt goed op maat, het enige wat ik er aan veranderd heb, zijn de (fake) knoopsgaten. Die liet ik gewoon achterwege, aangezien je ze toch niet zag in de mooie gestructureerde stof ... Een tip die ik kan meegeven: heb je jezelf nagemeten en ook het patroon, maar ben je toch niet zeker van de maat, voorzie dan genoeg zijnaad, dan heb je nog wat speelruimte !

Instagram hielp mij beslissen welke knopen ik erop zou naaien en die vond ik bij Perfecta in Deinze.

Nu de foto's (fotograaf van dienst: Roos Neirinck):

 
Stof: Atelier Assemblée, overgekocht van Marte van Compagnie M.
Knopen: Perfecta Deinze
Patroon: La Maison Victor - Maart/april 2015
Note to skirt: let yourself be ironed before taking pictures !

Reacties

Een reactie plaatsen

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Liefde is Alles

O-oh liefde is alles
Liefde is alles
Wat er blijft wanneer de rest verloren is
Leg je hand in de mijne
Tot we samen verdwijnen
Dan wordt het helder, wordt het simpel
Dan winnen we met vlag en wimpel
En zonder loopt het meestal ergens mis


Liefde voor je partner, kinderen, ouders, schoonouders, (schoon)broers en (schoon)zus, neefjes en nichtjes ...
Liefde voor de vrienden en vriendinnen, collega's ...
Liefde voor de familiehulp, de kine en de hometrainer (al is het met deze laatste eerder een haat-liefde-verhouding)

Zonder al deze liefde stond ik nu al niet met mijn krukken te zwaaien. 3 maand na het ongeval, kan ik korte stukjes stappen zonder krukken (maar met unloaderbrace), kan ik fietsen (op de hometrainer) zonder weerstand en zal ik wellicht volgende week het groen licht van de orthopedist krijgen om te beginnen autorijden, werken en trainen met weerstand. Duimen jullie mee ?

Zoals jullie wellicht opmerken, is de liefde voor eten in de revalidatieperiode ook niet overgegaan en zijn de win…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…