Doorgaan naar hoofdcontent

Milk chocolate girl

Hemels en dat op Hemelvaart ...

Hemels dat is wat deze 'decadente chocoladetaart' is ... het fruit is volgens mij enkel toegevoegd als excuus om de aanslag op lever en lijn wat draaglijker te maken.



Het recept vond ik in de lokale Eurospar te Aalter:elke maand hebben ze, net als AH en Delhaize en de andere supermarkten,  een magazine boordevol inspiratie om te koken met de producten, al dan niet in promotie...

In de 'Kook' viel mijn oog op de decadente chocoladetaart met slechts 3 ingrediënten, die ik deze ochtend in de het lokale Spar(retje) haalde, die net zoals alle andere feestdagen open zijn tot de middag.

Het recept is van de hand van Myriam, die de blog 'Hap en Tap' host. Ze heeft er alvast een volger bij!

3 ingrediënten: 454 gr pure (geen 'milk') chocolade met cacaopercentage niet hoger dan 62%, 227gr ongezouten boter en 6 eieren
Oven voorverwarmen op 220°
Chocolade en boter au bain marie smelten tot een gladde massa
Eieren in hun breken en opkloppen, au bain marie licht verwarmen, terwijl stevig kloppen tot eieren warm aanvoelen, dan van het vuur nemen en opkloppen met de keukenrobot tot de massa verdrievoudigd is
Met een rubberen spatel 1/2de van de eieren bij het chocolade-boter mengsel voegen en erdoor roeren, andere helft er ook bij doen
Springvorm van max 20cm diameter inboteren, onderaan de vorm leg je een velletje bakpapier, dat je ook inbotert. Het mengsel in de vorm storten en de springvorm in 2 lagen aluminiumpapier wikkelen
In de over zetten op de diepe bakplaat, daarna doe je ongeveer 2 cm water in de bakplaat
5 min laten bakken, vorm afdekken met aluminium of hittebestendig deksel en nog 10 minuten laten bakken. Het is klaar wanneer het deeg nog wat in de vorm wiebelt.
Uit de oven halen. Laat nu 45 min afkoelen, daarna strak afdekken met plasticfolie en laten afkoelen en stijven in de koelkast gedurende drie uur
Het ontvormen is een koud kunstje als je goed geboterd hebt: er kwam bij mij geen bunzenbrander aan te pas, zoals het recept voorschrijft.
Bakpapier van de onderkant halen (daarvoor keer je de taart op een bord) en versieren naar hartenlust met fruit of nog meer chocolade !






Smakelijk en geniet nog van een zonnig (al dan niet met feest) weekend !



Reacties

  1. Een taartje met maar 3 ingrediënten maar wel een serieus stappenplan!
    Ik zal me er eens aan wagen, hij klinkt alleszins beter dan Pascalleke haar avocadotaart :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !



Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …

De Zji

De kop van het school- en gerechtelijk jaar is eraf, de triathlon van Keulen staat afgevinkt op Dieters Bucket List en dat in een tijd onder de 12 uur (om exact te zijn 11 uur, 43 minuten en 42 seconden, hetgeen een 51ste plaats in het algemeen klassement en een 8ste plaats in zijn leeftijdscategorie opleverde) en ook mijn eerste tourtocht met de koersfiets (het Grootste Vrouwenpeleton) is achter de kiezen.  Wat uitwaaien en familietijd was dan ook aan de orde ! Alhoewel we dichter bij Knokke-Heist wonen, kiezen we meestal voor Nieuwpoort als bestemming aan zee. Die 'meestal' moet je wel met een stevige korrel zout nemen, want meer dan één keer per zomer geraken we er meestal niet, aan onze Noordzee.  Op het programma stond een brunch in een charmant eethuisje 'Jeanne' in het centrum van Nieuwpoort. We werden er niet alleen erg hartelijk ontvangen, maar ook super verwend met allerlei lekkers !  Na de brunch trokken we met z'n allen langs de Vismijn en de talrijke …