Doorgaan naar hoofdcontent

A touch of orange

Geen verwijzing naar een liedjestekst deze keer, maar wel een verwijzing naar de dresscode voor mijn man op evenementen van zijn werk.

Dieter werkt bij ING, bij ons thuis ook gekend als 'de oranje bank' of 'de bank met de leeuw en de clown' ... Dit zijn de uitspraken van de meisjes toen ze klein waren over de werkgever van mijn man. 'De clown' verwijst naar de clown die ooit eens aanwezig was op een personeelsfeest en de meisjes (toen 5 en 3) dachten dat die daar elke dag rondliep ...

In de 18 jaar dat hij daar werkt hebben we dan ook al een aardige verzameling oranje gadgets verzameld: oranje balpennen, een oranje sporttas, een aantal oranje regenjasjes, uiteraard een oranje paraplu, oranje handdoeken, oranje t-shirts, oranje wieleroutfits en loopshirts, oranje luidsprekertjes en powerblocks ... You name it, we have got it in orange !

Sinds de bank sponsor is van de Rode Duivels, zijn daar gadgets in de nationale driekleur bijgekomen, al dan niet met 'a touch of orange'.

Op recepties van de bank doen sommige personeelsleden dan ook de moeite om hun kledij aan te vullen met 'a touch of orange' : een das (met leeuwtjes), een uurwerk, kousen, manchetknopen, sjaaltje of oorbellen... Er zit kennelijk een strategisch plan achter: "We mikken bij ING niet enkel op tevreden klanten, maar op klanten die promoter worden van ING. Door een duidelijk zichtbare positionering van het merk over alle verschillende touchpoints (niet alleen extremely digital maar ook extremely personal) tonen de werknemers hun betrokkenheid bij het merk. Employee promotership als voorbeeld voor client promotership". De slides zijn op eenvoudig verzoek beschikbaar... 

Op het Nieuwjaarsconcert (één van de zeldzame gelegenheden waar ik meega (mag en wil)) had ik een oranje jurk aangetrokken (wees gerust, erg subtiel) en was ik dus zijn 'touch of orange'. Hijzelf had zijn wit zelfgemaakt hemd aangetrokken, me happy.

Geïnspireerd door deze dresscode en deze en deze madam, die beiden een mooi hemd ineen zetten voor de wederhelft, maakte ik een nieuw hemd voor Dieter, met enkele accenten. Oranje accenten, 'a touch of orange', dus.

Zelfde patroon (slim fit) als hier, aangevuld met borstzakjes, overgetekend van een bestaand hemd en gewone manchetten. De stof komt van bij de Turk in de Sleepstraat te Gent en kostte 2,5 EUR per meter. In de winkel gebruikte de brave man deze stof om zijn tafel met kassa te bedekken, ik zag er onmiddellijk een hemd in.
De knoopjes recycleerde ik opnieuw van een oud, versleten hemd. De versteviging (Vlieseline H180, zwart - 10 cm) meegerekend, betaalde ik dus ongeveer 7 EUR voor het hemd !

Alles werd netjes doorstikt.

Meneer mocht het hemd aandoen en gezellig naar de cyclocross kijken, terwijl ik enkele foto's nam :


Ik zoek intussen verder naar leuke, betaalbare hemdstofjes. Het liefst met niet te veel fuss, want mijn man houdt niet van al te drukke prints, teveel kleur en bloemen. Streep door mijn rekening om ooit eens een herenhemd in Libertystof te maken ...

Het tweede hemd zal al veel vlotter in elkaar, alleen weer wat gepruts om de kraag en manchetten goed te krijgen, maar oefening baart kunst.

Het hemd zal wellicht niet gedragen worden op de bank, daarvoor is het net iets te casual. Misschien meer iets voor 'casual Friday'.

Wellicht zal er in de komende weken wat minder genaaid worden, er staan grote schilderwerken op het programma bij ons thuis. Ik hou mijn hart vast, maar heb er vertrouwen in dat we tevreden zullen zijn met het resultaat...


Reacties

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…