Doorgaan naar hoofdcontent

Toen ik je zag

'maar er was een donder, een bliksem, een slag toen ik je zag ...'

Dit liedje, geschreven door Guust Meeuwis (ja, die van Kedeng, kedeng), gezongen door Antonie Kamerling, spookt al de hele dag door mijn hoofd.

Het is ook de titel van het boek van de Nederlandse actrice Isa Hoes, die gehuwd was met Antonie Kamerling, over haar leven met de Nederlandse acteur/zanger, die in 2010 een einde aan zijn leven maakte na een leven met een bipolaire stoornis (enfin, ik weet eigenlijk niet echt of die diagnose ooit werd gesteld bij hem, maar het ding moet nu eenmaal een naam krijgen).

Ook in de Belgische media werd aandacht aan dit overlijden besteed, herinner ik mij, want hij was een vrij bekend en populair acteur, ook in België.

Zowel hij als Isa Hoes startten hun carrière bij 'Goede tijden, slechte tijden', de Nederlands oer-soap (ook Louis Talpe speelde hierin kort geleden een rol) en toen die twee een relatie beginnen waren ze uitstekend voer voor de Nederlandse 'boekskes' ... Die zijn ook bij ons in Vlaanderen te verkrijgen en liggen bij de betere kapper.

Het boek stond op mijn e-reader, geen idee meer waarom ...

Vorig weekend was Dieter op short-ski en was ik met mijn ouders naar Lac de l'Eau d'Heure, een aan te raden bungalowpark van Landal Greenparks. Tijd dus om mijn boek, waarmee ik al maanden worstelde uit te lezen. Alleen had ik geen vers leervoer voorzien en de wifi-code op de Tolino intoetsten was me te veel moeite (is nochtans een fluitje van een cent). Ik scrolde in mijn bibliotheek en zag het boek staan ...

'Waarom niet' dacht ik en ik begon er aan.

'Het boek leest als een trein' is een understatement. Alhoewel je weet hoe het verhaal afloopt tussen die twee, blijf het boeien. Isa Hoes deelt een aantal intieme momenten van het bekende koppel en vraagt zich af of ze de gekende afloop had kunnen vermijden, zonder te overdramatiseren. Bij momenten banale scenes uit hun gezinsleven, een tikje glamour en glitter, haar eigen carrière en de neergang van de geestelijke gezondheid van Antonie: kortom een eerlijk portret van de worsteling van iemand om al deze balletjes omhoog te houden.
Het boek beet me vast, want eigenlijk wil je weten waarom iemand die schijnbaar alles heeft om voor te leven, toch kiest voor de dood. Het antwoord zal je niet in het boek vinden. Helaas kon ook Isa niet in het hoofd van haar partner kijken en blijft ze achter met veel onbeantwoorde vragen ...

Ok, het is geen Shakespeare en het heeft geen happy end, maar het geeft een realistisch beeld van het leven met iemand met geestelijke gezondheidsproblemen.

Het liedje komt uit de film 'All Stars' (1997), waarin Kamerling de rol speelt van Hero, die verliefd wordt op Carmen. 'All Stars' werd na een film, een TV-serie. Jan Verheyen maakte van 'All Stars' een remake onder de titel 'Team Spirit'.   

Eén tip: laat de song niet spelen terwijl je het boek aan het lezen bent, tranen gegarandeerd. Of misschien net wel ...


Reacties

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…