Doorgaan naar hoofdcontent

My moon my man

Het zal jullie wel opgevallen zijn dat ik mijn blogposts graag 'ophang' aan één of ander liedje dat één of andere betekenis heeft of gewoon perfect verwoordt wat ik voel of ervaar.
Alhoewel ik slechts een beperkte muzikale opvoeding heb (ik had/heb echt geen talent) genoten, speelt muziek een heel grote rol in mijn leven ... Een dag zonder muziek, is een dag niet geleefd en alleen bij zware migraine gaat bij ons thuis de radio niet op. 

My moon, my man van Feist dus. In de clip heeft ze bovendien een mooie witte hemdjurk/trenchcoat aan, hetgeen naadloos aansluit op het naaisel dat hier wordt voorgesteld.  

Al 20 jaar is hij dat, my moon, my man ... It has been a fun ride so far !

In de nacht van 21 op 22 november 1995 begon ons verhaal in de Lammerstraat te Gent (voila, nu weet je het bijna echt allemaal, meer details zijn niet voor publicatie). Echt onverwacht was het niet, want de meeste van onze vrienden dachten dat we al veel langer een koppel waren ...

Een klassiek wit hemd om onze 20ste Kerst samen te vieren (spijtig genoeg geen foto's van de avond zelf)! Intussen is het al gewassen en terug gestreken.
Het patroon vond ik in de Knipmode van november 2013 en paste het aan op basis van een goed passend, maar tot op de draad versleten hemd. 

Mouwen werden serieus ingekort, maar voor wat de rest betreft, past mijn man perfect in 46.
Enkele foto's van de passessie. Altijd spannend om te zien of je inspanningen niet voor niets zijn geweest !

De kraag van het oude hemd diende ook als basis voor de kraag van het nieuwe hemd en ik naaide manchetten voor manchetknopen. Staat net iets chiquer en dat past wel voor een wit hemd.

De stof kocht ik bij Perfecta in Deinze. De knoopjes van het oude hemd werden gerecycleerd.

Het is een getailleerd hemd met nepen achteraan.

Er zitten wat schoonheidsfoutjes in aan de kraag (knoopsgat staat iets te ver) en de manchetten (hier zitten er twee knoopsgaten teveel in de ene manchet, gelukkig niet zichtbaar), maar ik ben best wel trots op het resultaat ! 

Spijtig genoeg heb ik geen borduurmachine, anders had ik zijn initialen op de manchetten geborduurd, hoe cool zou dat geweest zijn ...

Stof voor een nieuw hemd ligt alvast al klaar.
De to-sewlijst, subcategorie 'Dieter' wordt alvast ook langer en langer ... Meer en meer zijn er ook 'coole' patronen voor mannen. Van deze site zou ik alvast alle patronen willen bestellen (enfin, mss niet van het singlet en de boxer). Er ontbreekt misschien wel nog een kostuumjasje en een kostuumbroek in hun patronenreeks.

My moon, my man ... Lieve schat, intussen is het 2016 en belooft het alvast even mooi te zullen zijn als 2015 en de 20 voorbije jaren !Reacties

  1. Ik liet me met Blach Friday aan een aantal van hun patronen gaan ;) - meneer Khadetjes kwam nogal mager uit het jaaroverzicht dus krijgt hij een iets hogere prioriteit dit jaar. Jij bent alvast goed vertrokken, met zo'n prachthemd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Respect... Gij hebt natuurlijk wel ietsje minder stof nodig dan ik. Dat is wat mij het meeste tegenhoudt, die gigantische stukken patroonpapier die ik dan op de stof moet leggen. (En niet te vergeten de aanpassingen die ik aan dat patroon ga moeten doen!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk, nog een Feist liefhebber! Ik heb er zelfs mijn blognaam aan opgehangen.... En zo chique dat hemd. Ik heb nog niet aan een hemd durven wagen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…