Doorgaan naar hoofdcontent

My moon my man

Het zal jullie wel opgevallen zijn dat ik mijn blogposts graag 'ophang' aan één of ander liedje dat één of andere betekenis heeft of gewoon perfect verwoordt wat ik voel of ervaar.
Alhoewel ik slechts een beperkte muzikale opvoeding heb (ik had/heb echt geen talent) genoten, speelt muziek een heel grote rol in mijn leven ... Een dag zonder muziek, is een dag niet geleefd en alleen bij zware migraine gaat bij ons thuis de radio niet op. 

My moon, my man van Feist dus. In de clip heeft ze bovendien een mooie witte hemdjurk/trenchcoat aan, hetgeen naadloos aansluit op het naaisel dat hier wordt voorgesteld.  

Al 20 jaar is hij dat, my moon, my man ... It has been a fun ride so far !

In de nacht van 21 op 22 november 1995 begon ons verhaal in de Lammerstraat te Gent (voila, nu weet je het bijna echt allemaal, meer details zijn niet voor publicatie). Echt onverwacht was het niet, want de meeste van onze vrienden dachten dat we al veel langer een koppel waren ...

Een klassiek wit hemd om onze 20ste Kerst samen te vieren (spijtig genoeg geen foto's van de avond zelf)! Intussen is het al gewassen en terug gestreken.
Het patroon vond ik in de Knipmode van november 2013 en paste het aan op basis van een goed passend, maar tot op de draad versleten hemd. 

Mouwen werden serieus ingekort, maar voor wat de rest betreft, past mijn man perfect in 46.
Enkele foto's van de passessie. Altijd spannend om te zien of je inspanningen niet voor niets zijn geweest !

De kraag van het oude hemd diende ook als basis voor de kraag van het nieuwe hemd en ik naaide manchetten voor manchetknopen. Staat net iets chiquer en dat past wel voor een wit hemd.

De stof kocht ik bij Perfecta in Deinze. De knoopjes van het oude hemd werden gerecycleerd.

Het is een getailleerd hemd met nepen achteraan.

Er zitten wat schoonheidsfoutjes in aan de kraag (knoopsgat staat iets te ver) en de manchetten (hier zitten er twee knoopsgaten teveel in de ene manchet, gelukkig niet zichtbaar), maar ik ben best wel trots op het resultaat ! 

Spijtig genoeg heb ik geen borduurmachine, anders had ik zijn initialen op de manchetten geborduurd, hoe cool zou dat geweest zijn ...

Stof voor een nieuw hemd ligt alvast al klaar.
De to-sewlijst, subcategorie 'Dieter' wordt alvast ook langer en langer ... Meer en meer zijn er ook 'coole' patronen voor mannen. Van deze site zou ik alvast alle patronen willen bestellen (enfin, mss niet van het singlet en de boxer). Er ontbreekt misschien wel nog een kostuumjasje en een kostuumbroek in hun patronenreeks.

My moon, my man ... Lieve schat, intussen is het 2016 en belooft het alvast even mooi te zullen zijn als 2015 en de 20 voorbije jaren !Reacties

  1. Ik liet me met Blach Friday aan een aantal van hun patronen gaan ;) - meneer Khadetjes kwam nogal mager uit het jaaroverzicht dus krijgt hij een iets hogere prioriteit dit jaar. Jij bent alvast goed vertrokken, met zo'n prachthemd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Respect... Gij hebt natuurlijk wel ietsje minder stof nodig dan ik. Dat is wat mij het meeste tegenhoudt, die gigantische stukken patroonpapier die ik dan op de stof moet leggen. (En niet te vergeten de aanpassingen die ik aan dat patroon ga moeten doen!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk, nog een Feist liefhebber! Ik heb er zelfs mijn blognaam aan opgehangen.... En zo chique dat hemd. Ik heb nog niet aan een hemd durven wagen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…