Doorgaan naar hoofdcontent

Seven nations army vs zombie nation

Ik weet niet veel van voetbal, catalogeer mij maar onder de klassieke voetbalweduwe die 'hmmm' produceert als de mans des huizes een (zoveelste) poging doet om de buitenspelregel uit te leggen of wie of wat er nu de links- of rechtsbak is op het voetbalveld.

Ik hou wel van de sfeer die er in en rond een voetbalstadium hangt en de rivaliteit (geen rellen uiteraard) tussen de supporters van de verschillende teams en toch kom ik er niet vaak, wegens gebrek aan tijd en eigenlijk hoofdzakelijk wegens gebrek aan team om voor te supporteren ...

De man des huizes heeft sinds jaar en dag een blauw-zwart hart (voor wie niet vertrouwd is met de clubkleuren van de verschillende ploegen: hij is supporter van Club Brugge #nosweatnoglory !) en staat daarmee in onze vriendenkring, op één andere man na, alleen ... De anderen zijn namelijk allen, en dit ook sinds jaar en dag, blauw-witte aanhangers van 'dat ploegske dat speelt in den hangaar van den Albert Heijn' (voor wie niet vertrouwd is met de Ghelamco-arena, thuishaven van AA Gent: eronder bevindt zich een AH).

U begrijpt dat de discussies soms erg verhit zijn wanneer er samenkomsten zijn en het betert er niet op nu ook de kinderen al dan niet gewild meegesleurd worden in het enthousiasme  ...

Eén van de supporters met de ergste vorm van AA-Gentitis (ongeneeslijk naar het schijnt, enkel een pintje of ... verzacht de symptonen) is C, gehuwd met K en ouders van 2 schattige kindertjes. C heeft Paraguyaanse roots en toen hij -ages ago- K aan de vriendenkring voorstelde, wanneer ze gingen samenwonen, had K 'chile con carne' gemaakt op de wijze van de mama van C.
Aangezien zowel K als de chile con carne bij iedereen in de smaak viel, had K bij de volgende samenkomst het recept van haar schoonmoeder netjes uitgetypt en nam iedereen die dit wou een A4'ke met het recept mee naar huis.

Sindsdien is ten huize Neirinck het recept om Chile con Carne te maken en mag ik dit met jullie delen. Op die manier kan ik ook mijn beduimeld en besmost A4'ke gerust misleggen ...




Bereidingswijze:
- alle groenten in fijne blokjes snijden
- de uien (hierboven waren het rode) mogen in halve ringen
- de look snij je in blokjes (à la Jamie Oliver) of plet je (à la Meus), of doe er iets sensueels mee (à la Nigella Lawson) ...
- ik gebruik altijd mijn Le Creuset om dit gerecht klaar te maken en bak het gemalen vlees aan (zonder vetstof) in een anti-aanbakpan. Het gemalen vlees kan je uiteraard vervangen door Quorn gehakt en dan heb je Chile sin carne.
- een flinke scheut olifolie in de Le Creuset, groenten aanstoven, tomaten in blik erbij, alle kruiden en het gebakken vlees erbij en laten pruttelen op een zacht vuurtje
- op het einde doe je er de rode bonen en maïs bij en laat je nog een beetje pruttelen op een zacht vuurtje
- dit gerecht is op zijn lekkerst als je alle smaken goed hebt laten trekken op een zacht vuurtje, gedurende minstens 45 min tot 1 uur.
- Te serveren met rijst of brood, een potje zure room voor de liefhebbers en een krachtige rode wijn of frisse pint !

Restjes gaan bij ons in de diepvries !

Net zoals er van spaghettisaus ontelbare varianten bestaan, bestaan er uiteraard van dit gerecht ook meerdere bereidingswijzen met bv een blokjes fondant chocolade of een scheutje bier


Buen Provecho !

Ideaal food om na de bekerwedstrijd AAGent-Club Brugge na te kaarten :-D

Reacties

  1. Mmmm, ik heb zo'n zin in chili con carne! Merci, deze kunnen we eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Njammie, ne goeie chili c/carne is niet te versmaden! Ik voel me aangesproken door die varianten die je daar onderaan noemt ;o) Ik gebruik eigenlijk nooit meer die fameuze "zakjes", hoewel dat op mijn origineel recept ook staat. Ik laat me gaan met geplette korianderbolletjes en komijn (aka vrouwenzweet volgens Kris!).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-) ... Dieter kan dat niet ruiken en koriander is het enige ingrediënt waarvan hij gaat kokhalzen :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


















1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…